iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Karşınızda iyzico İkinci Nesil Kontrol Paneli

Üye iş yerlerimizin aldığı ödemeleri kontrol edebileceği, iptal – iade gibi önemli işlemleri kolayca yapabileceği ve ihtiyacı olan raporları hızla çekebileceği iyzico kontrol panelini ilk kez 2015 yılında kullanıma açtık.

Lansmanından bu yana, sürekli olarak kullanıcılarımızın ihtiyacına yönelik geliştirmeler yapıyor ve bu çalışmalardan aldığımız çıktılar sonucunda; kullanıcılarımızın detaylı rapor oluşturabileceği, daha hızlı çalışan ve kolay bir ara yüze sahip yeni nesil kontrol panelini hayata geçirmeye karar verdik. Müşteri deneyimine ve memnuniyetine önem veren bir ekip olarak kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmenin heyecanını yaşıyoruz.

Yeni kontrol panelini çalışırken ana odağımız; kullanıcılarımızın işlerini detaylı analiz etmelerini sağlayacak verilere çok daha hızlı ulaşabilmesinin yanı sıra işlemlerini rahatça yapmalarıydı. Bunun için kullanıcılarımızın geri dönüşleri önemliydi ve yaptığımız birebir görüşmeler sonucunda iyzico panelinde olmasının fark yaratacağını düşündüğümüz aşağıdaki kriterler doğrultusunda ikinci nesil panelimizi kullanıcılarımızın beğenisine sunduk.

Ulaşılabilirlik

Panelin bütün sayfaları incelenerek, kullanıcılar için önemli verilerin ön plana çıkarıldığı ve öncelik sırası düşük olan verilerin gizlendiği/kaldırıldığı bir yapı oluşturmaya özen gösterdik. Amacımız, kullanıcıların aradığı bilgiye daha rahat ulaşabilmesiydi. Bu sebeple, yapılan geliştirmelere ek olarak site ağacını da gruplayıp sadeleştirerek gezinmesi daha kolay bir hale getirdik.

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Sadelik

iyzico Kontrol Paneli çoğunlukla tablolardan oluşuyor. Bu tablolar çok fazla detay içerdiği için yoğun işlem geçiren kullanıcılar, aradığı bilgiye çok kolay ulaşamıyor ve zaman kaybı yaşıyordu. Tabloları kullanıcının kendi istediği şekilde düzenleyebileceği bir yapıya getirerek özel verilere ulaşması ve paneli kendisine özel bir görünüme kavuşturmasına olanak sağladık. Bu sayede, karmaşa olmadan daha ferah bir kullanım sunmayı amaçladık.

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Mobil Uyumluluk

Mobil cihazların kullanımı artarken, yeni geliştirilen bir uygulamanın bu cihazlar düşünülmeden yapılması kabul edilemez. Bu sebeple yayına aldığımız yeni kontrol panelinde tüm cihazlara özel çözümler düşünülerek etkin bir kullanım deneyimi sunulması hedeflendi.

Kontrol panelini görsel anlamda geliştirirken, kullanıcı deneyimini birebir etkileyen yeni özelliklerin de planlaması yaptık. Ekibimiz tarafından fazlandırılan bu çıktılar sonucunda arayüzü değiştirerek daha kullanıcı dostu bir panel yarattık ve üye iş yerlerimizin paneli daha etkin kullanmasını amaçladık. Gelecek fazlarda eklenecek yeni özelliklerle birlikte panel, kullanıcılara daha kapsamlı çözümler sunacak bir hale gelecek.

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Daha Hızlı

Hız, paneldeki en büyük teknik değişikliklerden biri oldu. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin seviyesine çıkardığımız altyapımızda hem backend hem frontend teknolojilerimizi değiştirirken performans konusunda fark edilir iyileştirmeler yaptık. Tüm bu geliştirmeler sonucunda daha ölçümlenebilir hale getirdiğimiz panelimizin en çok kullanılan ödemeler kısmında, herhangi bir filtreleme yaparken artık beklemenize gerek kalmayacak.

Elimizdeki verilere (milisaniye olarak) aşağıdaki grafiklerden detaylı göz atabilirsiniz:

İşlem Arama Sayfası Ortalama Cevap Süreleri

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Güncel Durum Sayfası Ortalama Cevap süreleri

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

İade ve İptal Arama Sayfaları Ortalama Cevap Süreleri

iyzico Kontrol Paneli Yenilendi!

Diğer Yenilikler

  • Dışa Aktar Fonksiyonu: Artık raporlarınızı Listeleme alanında bulunan Listeyi Dışa Aktar (Export) özelliği ile Excel dosyası olarak indirebilirsiniz. Fakat bu özelliğin sadece bulunduğu sayfa için geçerli olduğunun altını çizelim. Yani filtrelediğiniz kriterlerle gelen listenin sadece gösterilen verilerini bu yöntem ile indirebilirsiniz.
  • Kayıtlı Kart ile Filtreme: Yeni panelimize eklediğimiz etkili özelliklerden bir diğeri de kayıtlı kartlar ile yapılan ödemelerin filtrelenebilmesi. Artık kayıtlı kartla yapılan ödemelerinizi kolayca listelerken kolayca veri analizi de yapabileceksiniz.
  • Canlı Ödeme Haritası: Görsel olarak daha da geliştirdiğimiz harita özelliğimizi kullanırken hoşunuza gideceğine inanıyoruz.

Geliştirmeye yönelik tüm yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz. Sizlerin geri dönüşleri bizim için her zaman çok önemli.

iyzico Product Team


iyzico Product Team

iyzico Product Team

Be Stubborn on Vision but Flexible on Details