iyzico’yla Kolayca: Baskasindarama.com Ödemelerini İşin Ustasına Bırakıyor

iyzico’yla Kolayca serimizin yeni yazısındaki konuğumuz, İzmir’li bir girişim olan baskasindarama.com oldu. Endüstri mühendisi Esra Sarıhan ve kardeşi elektronik ve haberleşme mühendisi Melis Sarıhan tarafından kurulan baskasindarama.com, geleneksel pazaryeri iş modeline farklı bir yaklaşım getiriyor. Hikayenin devamını markanın kurucularından Esra Sarıhan’dan dinleyelim:

Bize markanızın kuruluş sürecinden bahseder misiniz? Bu iş fikri nasıl ortaya çıktı?

Merhaba, ben Esra Sarıhan. Endüstri mühendisiyim. Elektronik ve haberleşme mühendisi kardeşim Melis Sarıhan ile birlikte 2016 yılında baskasindarama.com’u kurduk. Bu fikrin ortaya çıkmasında en büyük sebep, e-ticaret sitelerinde aradığımız kalite ve farklı ürünlere ulaşamamamız oldu. Ülkemizde e-ticaret sektörünün hızlı bir büyüme trendi içinde olması ve yeni oyunculara ihtiyaç duyması da tabii ki bir diğer sebep. Kurulduğumuz günden beri bünyemizde tasarım, kalite ve teknoloji bakımından fark yaratan global ve yerli markalara yer veriyoruz. Ayrıca vizyonumuza uygun kadın girişimcilere pozitif ayırımcılık yaparak markalarını bünyemizde daha sık yer vermeye çalışıyoruz.

Biz alışılagelmiş pazaryeri modelinin aksine tüm ürünlerimizi tek bir satıcıdan ve depodan çıkartıyoruz. Müşterilerimiz ürünlerle ilgili bir problem yaşadıklarında çağrı merkezimize ulaşarak en kısa sürede destek alabiliyorlar. Türk tüketicilerin alışkın olduğu fiziksel alışveriş sıcaklığı ve ilişkisini dijital dünyada onlara hissettirerek önceliğimizi müşteri memnuniyetine veriyoruz.

Baskasindarama.com olarak 2016 yılında kurulduktan çok kısa bir süre sonra Startup Türkiye tarafından 63 ülke arasından en beğenilen 20 kadın girişiminden biri olarak seçilip etkinliğe davet edildik. Bu yıl Lions Kulübünün başlattığı Fark Yaratan Kadın Girişimciler yarışmasında Genç Girişimciler kategorisinde finale kaldık.

iyzico’yla Kolayca: Baskasindarama.com Ödemelerini İşin Ustasına Bırakıyor

6 kategori ve 30 marka ile başladığımız yolculuğumuzda 8 kategori ve 63 markaya ulaştık. Bu markalar hem çok bilinen global ve yerli markalar hem de yeni kurulmuş ama kaliteli ürünlere sahip vizyoner markalardan oluşuyor. İzmir’den Türkiye’nin her yerine ürünlerimizi ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İş fikrinizi hayata geçirdiğiniz süreçte, ödeme alma noktasındaki planlarınız ve düşünceleriniz nelerdi?

Geleneksel finansal çözümlerin bizim gibi girişimlerin beklentilerine çözüm sunamadığının farkındaydık. Bu sebeple yeni nesil finansal çözümlerle ilgili araştırmalar yapıyorduk. Ayrıca pazaryeri iş modeli ile çalışacağımız için, daha komplike ve güvenebileceğimiz bir ödeme sistemi arayışındaydık. iyzico’nun bu noktada çalışabileceğimiz en güvenilir sistem olduğuna karar verdik ve ödemelerimizi ilk günden bu yana iyzico ile almaya başladık. 

iyzico ile çalışmayı tercih etmenizin sebepleri nelerdi?

iyzico’yu tercih etmemizin en önemli sebebi güvenilir altyapısıydı. Ülkemizde e-ticaret konusunda tüketicilerin halen bazı endişeleri mevcut. Bu sebeple çalıştığımız ödeme sisteminin müşterilerimizde bir güven duygusu oluşturması gerektiğine inanıyorduk. iyzico’nun bu alandaki güçlü referansları tercihimizde büyük rol oynadı.

Bir diğer sebep ise taksit seçenekleri oldu. iyzico sayesinde müşterilerimize birçok taksit imkanı sunabiliyor ve onlara ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz ödeme deneyimi, onların sitemizde yaşadığı tüm deneyim içerisinde çok önemli bir bölümü temsil ediyor. Biz de bu sebeple iyzico’nun sunduğu farklı ödeme alternatiflerinden yararlanıyoruz.    

3 kelimeyle iyzico deneyiminizi nasıl tanımlardınız?

Güvenilir: Bizim çalıştığımız ödeme sisteminden en büyük beklentimiz güvenilir olması. iyzico’nun bu anlamda sahip olduğu yüksek standartlarla beklentilerimizi karşıladığını söyleyebilirim.

Esnek: iyzico ile müşterilerimizin farklı ödeme taleplerine cevap verebiliyoruz ve bu da bize büyük bir kolaylık sunuyor.

Destekleyici: iyzico ile farklı konularda iletişime geçtiğimizde, karşımızda her zaman bize destek sunabilecek birinin olacağını biliyoruz.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication