Ramazan Ayı Online Alışveriş Karnesi 2018 [İnfografik]

iyzico Posted on 1 dakika

15 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasındaki internetten alışveriş verileri dahilinde Türkiye’nin Ramazan ayı online alışveriş karnesini hazırladık. Ramazan ayı ve oruçla beraber gündelik yaşantımızda birçok alışkanlıklarımızda değişiklikler olurken bunun, e-ticaretteki alışveriş tercihlerimize de doğrudan yansıdığını gördük.

Ramazan ayındaki ürün bazlı alışveriş kategorilerine baktığımızda en çok %46 ile tatil planlarımızı belirledik. Bunu %25’le kitap, %14’le hediyelik eşya takip etti.

Ramazanla beraber değişen gıda tüketimi alışkanlıklarımız göz önünde bulundurulduğunda internetten sipariş vermeyi en çok tercih ettiğimiz gıda ürünü %367 artışla dondurma oldu.

İftardan sahura geçen sürede ise kendimizi internet üzerinden alışverişe vurduk dersek de yanlış olmaz. Diğer zamanlara kıyasla özellikle sahur öncesi saat dilimlerinde, yani sabah 03:00, 04:00 ve 05:00 arası, %200’ün üzerinde artış gösteren alışveriş oranları sahura kadar olan zamanımızı e-ticaret sitelerinde geçirdiğimizin en büyük kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Bu alışverişimizi daha çok mobil cihazlar üzerinden yaparken, en çok da 18-24 yaş arasındaki gençlerin Ramazan ayında alışveriş yaptıklarını gözlemledik.

Şehir bazlı sepet ortalamalarını kıyasladığımızda da 256TL’lik bir miktarla Kayseri diğer illeri geride bıraktı. Tüm bu verilerden bahsettiğimiz infografiğimizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Ramazan Ayı Online Alışveriş Karnesi 2018 [İnfografik]

 

 


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay