5 Adımda Etsy Dükkanınızın Satış Hacmini Artırın

Dünyanın en büyük global pazar yerlerinden biri olan Etsy’nin API’sini kullanarak 30 milyondan fazla alıcıya ürünlerinizi satabilir, kendinize başarılı bir satış kanalı oluşturabilirsiniz. Tabii Etsy satışı yapabilmeniz ve dükkanınızın başarılı olması için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.

1. Özgün fotoğraflar çekin
Başarılı bir Etsy satışı için ürünlerinize ait özgün fotoğraflarınızın olması bunun ilk adımı diyebiliriz. Güzel ve orijinal ürünlerinizi ön plana çıkarmak, dükkanınızdan güzel bir gelir elde etmek için göze hitap eden, estetiği yüksek, net, aydınlık ve doğal ışıkta çekilmiş olan fotoğraflar ürününüzü en iyi şekilde yansıtacaktır.

2. Gerçekçi ve yaratıcı başlıklar bulun
Ürünleriniz için başlıklar bulurken özenli ve dikkatli olmanız oldukça önemli. Yaratıcı ve gerçeği yansıtan başlıklar ile arama sonuçlarında çıkma olasılığınız hem daha yükselecek hem de müşterilerin dikkatini daha kolay çekeceksiniz. Örneğin küpe satıyorsanız “Beaded earrings” ya da “Blue beaded earrings” yazabilirsiniz.

3. Doğru etiketler kullanın
“Ürünleriniz hangi aramalarla bulunur?”, “Alıcılar bu ürünleri nasıl arar?” sorularını göz önünde bulundurarak ürünlerinizle ilgili İngilizce etiketler kullanın. Örneğin keçe cüzdan satıyorsanız sadece “Felt wallet” demeniz arama sırasında diğer ürünlerden ayrışmada yeterli olmayabilir. Ürüne ait farklı özellikleri de öne çıkarın. Sarı ve çiçekli bir keçe cüzdan satmak istiyorsanız “Yellow felt wallet with flowers” yazmanız daha çok dikkat çekecektir. Etsy’nin size tanıdığı 13 etiket hakkının hepsini kullanmaya özen gösterin. Tabii bu hakların hepsini kullanmak isterken ürününüzle alakalı olmayan kelimeler yazmayın. “Yellow wallet”, “Yellow felt wallet”, “Felt wallets”, “Felt products”, “Felt pürse” gibi çeşitlendirmeler yaparak farklı arama sonuçlarında ürününüzü ön plana çıkarabilirsiniz.

4. Farklı kategoriler seçin
Ürünlerinizi farklı kategoriler altında sunmaya çalışın. Potansiyel müşterileriniz Etsy üzerinden arama yaptıklarında ilgili tüm kategorilerde sizin ürünlerinizi görmeliler. Dilerseniz siz de arama yaparak, benzer ürünlerin hangi kategoriler altında göründüğünü inceleyebilirsiniz. Belki aklınıza gelmeyen kategoriler olabilir.

5. Dükkanınızın tanıtımını yapın
“Your shop > Promote > Promoted listings” menüsünü inceleyerek dükkanınızın tanıtımını yapabilirsiniz. Burada, satışını yaptığınız türde ürünleri arayan potansiyel müşterilerin karşısına daha yukarılarda çıkmanızı sağlayan bir ayarlama yapabiliyorsunuz. “Promoted listings” başlığının yanındaki “off”u “on” konuma getirerek bu tanıtımı aktif hale getirebiliyorsunuz. Ürünlerinizin listesi üzerinden hangi ürünlerin tanıtımını yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. Ücretsiz bir kullanım olmadığı için Etsy size, “Daily budget” (Günlük bütçe), “Maximum cost per click” (Tıklanma başına ödenecek maksimum tutar) şeklinde iki seçenek sunuyor. Ancak bu kısımda düşük bütçeli çalışmalar pek fayda sağlamadığı için imkanlar dahilinde yüksek bütçe kullanmanız fayda sağlayacaktır. Tabii diğer seçenekte tıklanma elde ederseniz Etsy’nin sizden bir kesinti yaptığını unutmayın, diğer türlü bir bedel ödemeyeceksiniz.

Ayrıca dükkanınızdan alışveriş yapanlardan yorum yapmaları isteyin. Sayfanızda görünecek olan bu yorumlar da potansiyel müşteri çekmenizde faydalı olacaktır.

iyzico Link ile ödeme alma hesabınızı, Etsy hesabınıza bağlamak ve 30 milyondan fazla alıcıya satışa başlamak için tıklayın!


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication