Abonelik Yöntemi ile Düzenli Ödemeleriniz Kolayca Cebinizde

iyzico Posted on 4 dakika

Son yıllarda e-ticarette öne çıkan iş modellerinden biri olan abonelik, ülkemizde de hızla popülerlik kazanıyor. Abonelik Yöntemi, temel olarak bir ürün ya da hizmetten müşterilerin belirli bir süre kapsamında yararlanmasına dayanıyor. Özellikle eğitim, e-ticaret, pazaryeri, SaaS, hizmet sektörü, araç-cihaz kiralama, spor salonları, kulüpler ve vakıflar arasında Abonelik Yöntemi üzerine kurulu çözüm ve hizmetler giderek yaygınlaşıyor. Abonelik Yöntemi, işletmelere ve müşterilere birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Gelin şimdi bu avantajları birlikte inceleyelim. 

Günlük, Haftalık, Aylık ya da Yıllık Ödeme ile Daha Kolay Bir Deneyim

Abonelik Yöntemi sayesinde üye iş yerleri müşterilerinden her ay düzenli ödeme almak için efor sarf etmiyor. Sürecin en başında ödeme alma periyodunu ve tutarı belirleyen işletmeler, ödemelerini otomatik olarak alıyor ve iş süreçlerinde ciddi bir kolaylık yaşıyor.

Bu durumu en iyi inceleyebileceğimiz sektörlerden biri spor salonlarıdır. Çok sayıda üyesine hizmet veren spor salonlarının, ödemelerini abonelik yöntemiyle otomatik olarak almaları iş süreçleri açısından zorunluluk haline gelmiştir. Aksi takdirde ödeme işlemleri, işletmeler için finansal açıdan müşteriler için de aldıkları hizmetin sürekliliği açısından zorlayıcı bir süreç haline dönüşebilmektedir.

Abonelik Yöntemiyle Müşteri Sadakati Artıyor

Abonelik Yöntemi sayesinde işletmeler, müşterileri ile daha uzun soluklu iletişim ve etkileşim içinde kalarak daha sadık bir müşteri kitlesine sahip oluyor. Tekrarlayan düzenli ödemeler sayesinde işletmeyi ya da web sitesini tekrar tekrar ziyaret etmek zorunda kalmayan müşteriler, daha zahmetsiz bir ödeme deneyimi yaşıyor, kesintisiz bir hizmet alıyor ve marka sadakatleri artıyor.  

Spotify, bu anlamda başarılı bir örnektir. Ödeme bilgilerini hesap oluşturma aşamasında tanımlayan Spotify aboneleri, böylelikle ödeme işlemleriyle bir daha uğraşmayarak kolay bir deneyim yaşıyorlar ve yalnızca ürünün sunduğu faydalara odaklanabiliyorlar. Spotify üyeliğiniz için her ay yeniden ödeme yapmak zorunda olduğunuzu ve sevdiğiniz şarkı listesini dinlerken bir anda reklamların araya girdiğini düşünün. Sanırız yaşadığınız kötü deneyim sizi fazlasıyla zorlayacaktı.

Kart Limiti Problemi Tarih Oluyor

Abonelik Yöntemi ile müşterilerin kredi kartlarına yalnızca ödeme planında belirlenen periyodun tutarı yansıyor ve böylece kart limitlerinde herhangi bir problem yaşamıyorlar. 

İki çocuğu da özel okulda okuyan bir aile düşünün. Bu eğitim masraflarının tümü, diğer düzenli giderlerle birleştiğinde kredi kartı limitlerinde ciddi bir yük oluşturarak ailenin bütçesinde problemlere sebep olmaktadır. Ancak Abonelik Yöntemi, yalnızca belirli ayın veya dönemin ödemesini kredi kartından düşerek bu anlamda büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

 Güvensiz Kart Saklama Yöntemlerine Elveda

Abonelik Yöntemi ile çalışmayan ancak düzenli ödeme almak zorunda olan işletmeler, müşterilerinin kart bilgilerini not ederek mail order sistemiyle düzenli ödeme almaya çalışmaktadır. Ancak bu durum, yüksek bir güvenlik riskini beraberinde getiriyor. Kart bilgisi gibi yüksek güvenlik standartlarıyla korunması gereken verilerin bu şekilde kullanılması, özellikle müşterilerin güvenliği açısından büyük bir sorun yaratıyor. Ancak Abonelik Yöntemi, tüm kart bilgilerinin güvenli ortamda saklanmasını sağlıyor ve eski yöntemlere göre hem işletme hem de müşteri için daha iyi bir deneyim sunuyor.

Tüm bu avantajlarıyla işletmelere ve müşterilere ciddi kolaylıklar sunan Abonelik Yöntemi’nden iyzico’da yaralanabilirsiniz.

 iyzico Abonelik Yöntemi Nasıl Çalışır?

iyzico Abonelik Yöntemi ile işletmeler müşterilerine günlük, haftalık, aylık, yıllık ve daha pek çok farklı ödeme planları sunabilirler. Ödeme planları, hem iyzico Kontrol Paneli hem de API üzerinden kolaylıkla belirlenebilmektedir.  

Abonelik Yöntemi ile ödeme almak isteyen üye iş yerlerimiz, tek bir entegrasyonun ardından düzenli ödeme almaya başlayabilir ve tüm işlemlerini iyzico Kontrol Paneli üzerinden takip edebilirler.

Abonelik Yöntemi’nin bir diğer özelliği ise ödeme planına eklenebilen bir özellik olan deneme süresidir. Bu sayede herhangi bir ödeme planı için deneme süresi tanımlanabilmektedir. Kredi kartı bilgisi deneme süresi başlangıcında kaydedildiği için abonelik, tanımlanan deneme süresi sonunda otomatik olarak başlamaktadır.

Eğer siz de düzenli ödemelerinizi iyzico güvencesiyle ve Abonelik Yöntemi ile almak istiyorsanız, hemen web sitemizi inceleyin ve iyzico teknolojilerinin avantajlı dünyasından hemen faydalanmak için iletişim bilgilerinizi bırakın!


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay