İnternetten Çizme Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

iyzico Posted on 3 dakika

Günümüzde hemen her şeyin dijital ortama taşınmasıyla birlikte tüketim alışkanlıkları değişiyor. Viral pazarlamanın başrollerindeki sorgulayan, karşılaştıran ve çözüm üreten tüketici gıdadan tekstile, hobi ürünlerinden kozmetiğe tüm ihtiyaçlarını zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldıran online alışveriş ile karşılıyor. Çizme, online alışverişte satın alma sürecinde en çok kararsızlık yaşanan ürünlerin başında geliyor. İnternetteki çizme modelleri arasında seçim yapmak isteyen ve kararsızlık yaşayanlar için mini bir rehber hazırladık.

İnternetten alışveriş yapmak özellikle bazı dönemlerde çok daha avantajlı olabiliyor. Bununla birlikte çizme gibi bazı ürünlerde alışveriş riskli olabiliyor. Her üründe olduğu gibi alışveriş yapılacak sitenin güvenilir olması ve uygun ödeme alternatifleri sunması önem taşıyor. Sonraki aşamada ise çizmenin fiyat aralığına ve rengine göre ihtiyaç duyulan modeli belirlemek önem taşıyor.

Kısa topuklu ya da uzun çizme modelleri, modern ya da klasik çizgide çizmeler arasından seçimi yaparken kalıpları hakkında fikir sahibi olunan veya güvenilir marka olduğu bilinen markaların online mağazalarını tercih etmek riski en aza indirebiliyor. Alışveriş sonrasında hayal kırıklığına uğramamak ve yanlış numara alma ihtimalini en aza indirmek için ayak tabanını topuktan parmak ucuna kadar ölçmek ve ayakkabı numarasından emin olmak gerekiyor.

Çizme çeşitleri nelerdir? Çizme seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Beyaz çizme, sa çizme, deri çizme, et çizme… Çizme çeşitleri geniş bir yelpazede ihtiyaca ve tarza göre seçim şansı sağlıyor. Her mevsim kullanılabilen çizmeler klasik giyim tarzını da sportif giyim tarzını da destekliyor. Çizme modelleri estetik görünümü, konforlu iç yapısı ve tasarımıyla kadınların feminen görünümünü destekliyor. Çocuklar ve erkekler de kış boyunca bacaklarını soğuk havadan korumak için çizme giymeyi tercih ediyor. Çizme fiyatları da çizmenin modeli ve markasına göre değişkenlik gösteriyor.

Erkek veya kadın çizme modelleri arasında seçim yaparken görünümünden çok fonksiyonel ve estetik özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Üretiminde deri, süet, nubuk gibi malzemeler kullanılmış olan çizme modelleri soğuktan koruyor. Delikli, püsküllü, tokalı, kemerli, paletli modeller şıklığı tamamlıyor. Diz üstü çizme modelleri ise özellikle etek, elbise ve tayt ile farklı kombinler oluşturmaya olanak tanıyor. Çizmeyi ayak sağlığı için tehdit oluşturmadan kullanabilmek için düz tabanlı çizme almak gerekiyor. Dağcılık, kampçılık gibi durumlar için outdoor çizme modelleri sunuluyor.

Çizme ne zaman giyilmeli?

Çizme modelleri her sezon farklı görünümleriyle göz dolduruyor. Çizme genellikle kışın soğuktan korunmak veya kışlık kıyafetlerle kombin yapmak için kullanılıyor. Kış ayları kadar bahar aylarında da kullanılabiliyor. Yazın farklı renk ve modellerdeki çizmeler yazlık çizme olarak satışa sunuluyor.

Bacak boyuna göre çizme seçimi nasıl olmalı?

Kalın ve kısa bacaklarda düz üstü çizmeler boyun daha kısa görünmesine neden oluyor. Çizmenin tayt, jean veya çorap ile uyumlu olması da boyun kısa görünmemesini sağlıyor. Uzun bacak boyuna sahip kadınların sivri burun çizmelerden uzak durması, diz üstü çizme modelleri arasından seçim yapması gerekiyor.

Farklı tarzlara uygun değişik tasarımlardaki çizme ve ayakkabıları internetten güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde almak için iyzico logosunun bulunduğu internet sitelerini tercih edebilirsiniz. Şimdi siz de iyzico ile Öde avantajlarının geçerli olduğu binlerce sitede çizme alışverişinizi yapabilir, iyzico Kendim İçin Korumalı Alışveriş güvencesiyle 7/24 canlı destek ve iptal/iade süreçlerinde kolaylığa erişebilirsiniz.


iyzico

iyzico

Şimdi Kolay