Müşterilerinize Tek Tıkla Ödeme Kolaylığı Sunun, Satışlarınızı Arttırın

Gücünü hız ve güvenlikten alan e-ticaret için karmaşık işlemler ve zaman alıcı bilgiler tercih dilemez. Müşteri için dakikalar ve hatta saniyeler bile karar verme sürecinde etkiliyken sepetini doldurup ödeme sayfasına ilerlemiş bir alıcıya bu işlemler esnasında hızlı ve pratik seçenekler sunmak sepet terk oranını düşürecektir.

Karmaşık Ödeme Sistemleri Nedeniyle Sepet Terk

Her 10 müşteriden 7’sinin sepet terk olarak kayıtlara geçtiği online alışveriş piyasasında terk sebeplerinin başında ödeme sistemlerinin yetersizliği ve karmaşıklığı geliyor. Ürünleri ya da hizmetleri inceleyerek satın almaya kara veren bir müşterinin son adımda kaybedilmesi, e-ticaret firmalarının hedef beklentilerinde düşüş yaşamalarına neden olabilir. Ödeme işlemini hızlandıran ve güvenliği de garanti eden uygulamalar ise satış trafiğini arttırmanın en önemli yollarından biridir.

Kart Saklama Özelliği Nedir?

İnternetten alışveriş yapmak için aynı e-ticaret firmasını sık sık kullanan müşteriler, her seferinde kişisel bilgilerini ve kart bilgilerini girerek zaman kaybetmek istemez. Sunulacak “kart saklama” ve “tek tıkla alışveriş” özellikleri ile müşterinin ödeme sistemlerinde oyalanması ve zaman kaybetmesinin önüne geçilerek satış kolayca gerçekleştirilebilir.

Token oluşturma ya da tokenization olarak da bilinen kart saklama, hız ve pratiklik kazandıran bir ödeme kolaylığıdır. Online alışveriş yapan müşteriye ilk seferinde kart bilgilerini girdikten sonra kart saklama seçeneği önerilir. Müşteri bu öneriyi onaylarsa kredi kartı bilgileri kaydedilerek sonraki alışverişlerde tek tıkla ödeme yapma imkanına sahip olur. iyzico alternatif sanal POS uygulamasında yer alan kart saklama ve tek tıkla ödeme özellikleri, güvenlik endişesini de ortadan kaldırmayı başarıyor.

Tek Tıkla Ödeme Güvenli Mi?

Kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini tek tıkla ödeme için kullanmak isteyen müşteriler, bilgilerini e-ticaret firmalarıyla değil, PCI-DSS güvenlik sertifikası ile çözüm sunan iyzico ile paylaşmış olurlar. Bu güvenlik sertifikası ise bilgilerin 3. kişilerle paylaşılmasını ya da kötü niyetli kişisel tarafından kopyalanmasını etkisiz hale getirir.

Hız ve Pratiklik, Satışlarınızı Artırır

Bilgilerini sisteme kaydeden alıcılar, sonraki alışverişlerinde kart bilgilerini ve diğer bilgilerini tek tek girmek yerine hesaplarında kayıtlı kartları seçerek ödeme sayfasında işlemlerini sadece birkaç saniye içerisinde gerçekleştirebilirler. E-ticaret sitelerinde yer alan satın al ya da alışverişi tamamla butonları tıklanarak ödeme işlemini gerçekleştiren müşteriler, sonraki alışverişleri için olumlu referanslarla siteden ayrılırlar. Hızın ve pratikliğin en büyük değerler halini aldığı dünyada daha hızlı olan, daha çok kar etmek için rakiplerinin böylece önüne geçmeyi başarıyor.

Mobil Ticaret İçin Mükemmel Çözüm

Tek tıkla ödeme sisteminin mobil ticarete yansımaları da oldukça önemli. Mobil kullanıcıların en büyük şikayeti olan küçük ekrana kart bilgilerini tek tek girme durumunu ortadan kaldıran kart saklama ve tek tıkla ödeme, kayıtlı kullanıcıların mobil cihazları üzerinden hareket halindeyken bile kolayca alışveriş işlemini gerçekleştirmelerini sağlıyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication